Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe ciasteczka"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Orzechy upraż na suchej patelni pod przykryciem. Wrzuć je do blendera i zmiel, wymieszaj z cukrem. Białka wlej do metalowej miski i ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj orzechy z cukrem, wymieszaj. Masę przelej do garnka, podgrzewaj kilka minut mieszając, wystudź.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, łyżką nakładaj porcje masy. Piecz przez 25 minut w temp. 180°C, wyjmij, wystudź.
CZAS: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień