Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowe ciasto z gruszkami to smaczne, ucierane ciasto do kawki. Można upiec z orzechami włoskimi lub laskowymi.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać szczyptę soli. Dodawać jajka po jednym ciągle ucierając.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać orzechy i mleko, delikatnie wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Ciasto przełożyć do foremki. Gruszki w całości wcisnąć w ciasto do dna. Piec około 50- 60 minut, najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Ciasto wystudzić w formie i podawać posypane cukrem pudrem.