Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Składniki
1/2 szklanki mąki zastąp zmielonymi orzechami laskowymi albo migdałami. Zagnieć porcję ciasta podstawowego. Foremkami w kształcie ludzików wytnij ciastka i upiecz je. Odłóż do wystudzenia.
Przygotuj kolorowe lukry, polewy czekoladowe oraz posypki do zdobienia smakołyków. Lukry albo polewy przełóż do szprycy cukierniczej z małym otworkiem (ew. torebki foliowej z odciętym rogiem). Dzięki temu dziecko będzie mogło łatwo wyciskać cienkie paseczki i rysować na ciastkach noski czy kubraczki ludzików. Nim lukry zastygną, maluch może ozdobić pierniczki cukierkami – cukrowe perełki sprawdzą się jako guziki, a większe groszki – jako oczy albo pompon do czapeczki.
Jedna sztuka zawiera: 170 kcalŹródło: Tina