Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 93
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22658
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 93
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22658
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 135
Składniki
Posiekaj drobniutko orzechy włoskie, utrzyj je na jednolitą masę z margaryną, cukrem pudrem i szczyptą soli. Ucierając, dodawaj po jednym jajku (następne dopiero wtedy, gdy poprzednie jest wmieszane).
Masę orzechową wymieszaj z przesianą, lekko ogrzaną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko i aromat migdałowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie .
Wyłóż ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piecz około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 st.
Wyjmij upieczone ciasto i zostaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj dowolne owoce do dekoracji (np. kolorowe winogrona). Opłucz je, nie osuszaj. Na talerzyk wysyp cukier kryształ. Wilgotne owoce kładź na talerzyk i obtaczaj w cukrze.
Ciasto wyjmij z formy, pozostaw do ostudzenia. Wierzch udekoruj bitą śmietaną oraz owocami w cukrze.
czas ok. 90 min; porcja – 410 kcal cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety