Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIASTO BISZKOPTOWE Z CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI, PRZEŁOŻONE KRUCHYM CIASTEM
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
BISZKOPT: - BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY PARTIAMI CUKIER I ZÓŁTKA -DO MASY PRZESIEWAMY MĄKĘ Z PR.DO PIECZENIA I KAKAO DELIKATNIE MIESZAMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW -PIECZEMY W 170C OK 25-30 MIN.
CIASTO KRUCHE: - Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIATAMY CIASTO,W RAZIE POTRZEBY DOSYPUJEMY MĄKI -ZAWIJAMY W FOLIE SPOZYWCZĄ I ODKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK 20 MIN. WYKŁADAMY NA BLASZKĘ I PIECZEMY 30 MIN.W 170C
W TYM CZASIE W GARNKU ROZPUSZCZAMY MASĘ KAJMAKOWĄ RAZEM Z MLEKIEM. - MIESZAMY DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ,GŁADKIEJ MASY
ORZECHY SIEKAMY NA MNIEJSZE LUB WIĘKSZE CZĄSTKI ( WG.UZNANIA) MIKSUJEMY SMIETANĘ NA SZTYWNO
NA BISZKOPT WYKŁADAMY CZĘŚC ŚMIETANY. NASTĘPNIE POSYPUJEMY POŁOWĄ ORZECHÓW DELIKATNIE PRZYKRYWAMY KRUCHYM CIASTEM POŁOWĘ MASY KAJMAKOWEJ WYLEWAMY NA CIASTO NASTĘPNIE DAJEMY POZOSTAŁA SMIETANĘ, ORZECHY I POZOSTAŁA MASĄ KAJMAKOWĄ POLEWAMY WIERZCH CIASTA