Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne ciasto ze skarbów jesieni
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem, dodać orzechy, mąkę, sodę, proszek, przyprawy, rodzynki i olej, wymieszać, jeśli ciasto będzie będzie bardzo gęste, dodać mleka, białka ubić na sztywno, wymieszać z ciastem najpierw część piany, żeby ciasto się rozluźniło a potem dodać resztę i delikatnie wymieszać, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez ok 40 min, wystudzić, 2. jabłka zagotować, dodać galaretkę, dokładnie wymieszać, ciasto przekroić na dwie części, wyłożyć na spód jabłka z galaretką, rozsmarować, przykryć drugą częścią ciasta, 3. czekoladę połamać, dodać 2 łyżki mleka, rozpuścić, polać ciasto, można posypać mielonymi orzechami, smacznego