Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ktoś uwielbia orzechy to musi zrobić na niedzielę do kawusi
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 102
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 49
Polecam.
Odsłon: 61
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 102
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 49
Polecam.
Odsłon: 61
Składniki
Masło rozpuścić.
Białka ze szczypta soli ubić na sztywno. Dodawać cukier, zmieszany z cukrem waniliowym i miksować na wysokich obrotach. Jak masa będzie gęsta i lśniącą dodawać make z proszkiem do pieczenia- ciagle miksując. Dodać masło. Orzechy rozdrobnić drobniej I wmieszać w masę. Piec w 180 stopniach ok. 40 min.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę ze śmietanką, wylewamy na ciasto. Można ozdobić kawalkiami orzechów.