Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowiec z kawą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Ciasto: masło rozpuść, odstaw do przestudzenia. Osobno połącz wszystkie suche oraz płynne ciasta. Miksując na małych obrotach, dodawaj do suchych składników mieszankę masła, jogurtu i jajek.
Gdy powstanie gładkie ciasto, przełóż je do foremki wyłożonej pergaminem. Brązowy cukier wymieszaj ze zmielonymi orzechami. Posyp ciasto. Piecz w 180°C przez 50 minut. Gdy ciasto przestygnie wyjmij je z foremki.
Poncz: w gorącej kawie rozpuść puder. Grubszym szpikulcem ponakłuwaj ciasto i wlej poncz. Posyp orzechami, odstaw na 1-2 godziny.Źródło: Naj