Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składa się z kilku warstw, ciasto kruche, orzechowe, kokosowe oraz masa. Proszę się nie zrażać, piecze się szybko a w tym czasie robimy następne warstwy ciasta.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Sposób przygotowania ciasta: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy, ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy, układamy na dnie blaszki i każdą z osobną pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania ciasta kokosowego: 1. Białka ubijamy razem z cukrem dodajemy wiórki kokosowe mieszając delikatnie łyżką. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania ciasta orzechowego: 1. Białka ubijamy mikser razem z cukrem, następnie dodajemy proszek do pieczenia, bulkę tartą, oraz pokruszone drobno orzechy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania masy: 1. Półtora szklanki mleka wlewamy do rondelka, wsypujemy cukier i gotujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń z mąką oraz żółtkami. 2. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do uzyskania gęstej masy. 3. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
Sposób przygotowania polewy: 1. Czekolady przekładamy do rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy.
Przełożenie placka: 1. Na dnie blaszki układamy cisto kruche, smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto kokosowe. Ponownie smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto orzechowe, rozprowadzamy resztę masy i na koniec placek kruchy.
2. Wierzch ciasta polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
3. Chłodzimy w lodówce. 4. Smacznego.