Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowo-czekoladowe ciasto"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 72
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 72
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z solą, dodając po łyżce cukru. Wlej sok z cytryny, wsyp mąkę, wymieszaj. Na papierze do pieczenia wyłóż trzy placki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 160°C, po 10 minutach zmniejsz do 140°C, piecz 90 minut.
Serek zmiksuj z masą kajmakową. Śmietanę ubij, dodaj cukier, połącz z masą serową, dodaj orzechy, wymieszaj. Na blatach kładź masę, czekoladę i orzechy. Posyp czekoladą.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień