Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki z kremem orzechowym
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 192
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 192
Składniki
Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut. Orzechy zmielić na pył i zalać gorącym mlekiem. Odstawić do całkowitego przestudzenia. Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem. Dodać namoczone orzechy z mlekiem i ponownie zmiksować. Masa będzie rzadka. Łyżeczką nakładać masę do łupinek i sklejać ze sobą lekko dociekając. Masa zastygnie po włożeniu do lodówki.