Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzeźwiający tort naleśnikowy"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6468
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6468
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Ubij mikserem ricottę, cukier i skórkę cytrynową na gładką masę.
Zmiksuj miąższ trzech maracui (lub kiwi) z dżemem cytrynowym.
Przytnij naleśniki tak, aby miały średnicę 20 cm. Układaj jeden na drugim, smarując je na zmianę – raz masą z ricotty, raz dżemem z owocami. Na wierzchu powinna być masa serowa. Wstaw tort do lodówki i wyjmij tuż przed podaniem.
Udekoruj wierzch świeżymi malinami, pokrojonymi orzechami i miąższem czwartego owocu.
Naleśniki możesz usmażyć nawet dzień wcześniej. Trzeba je tylko owinąć folią, aby nie obeschły, i włożyć do lodówki. Dzięki temu zrobisz tort jeszcze szybciej.Źródło: Olivia