Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany przysmak w wersji mocno uproszczonej :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Przepis nie laboratoryjny, tzn. bez ściśle określonych proporcji i ilości składników. Dajemy wszystkiego wg. własnego doświadczenia, preferencji, zaleceń lekarskich ;) Czyli jak tak to się mówi "w ilości wedle uznania"- WIWU. Początek jak w klasycznym przepisie - do szklanego pojemnika (efekt wizualny nadal aktualny) rozkładamy WIWU biszkopty. Nasączamy je solidnym, przestudzonym expresso, oczywiście WIWU. Na to smarujemy solidną warstwę owocową, zwykle tak, aby zużyć cały słoik. Ubijamy śmietanę (sprawdzona 30% z lodówki oznaczonej czerwonopokrywowym chrząszczem z czarnymi kropkami) z cukrem WIWU, a czego nie zjemy w trakcie ubijania wykładamy na wcześniej przygotowane warstwy. Z wierzchu można posypać czymś brązowym lub zetrzeć zmrożoną czekoladę. Chowamy przed innymi do lodówki, zamykamy ją na kłódkę, kluczyk trzymamy cały czas przy sobie.