Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 267
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 37
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 267
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 37
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Masło rozpuść powoli w garnuszku. Dodaj cukier, kakao, czekoladę i wodę. Podgrzewaj na małym ogniu, aż wszystkie się połączą. Odstaw do ostygnięcia. Owoce oczyść i umyj. Rozłóż je w jednej warstwie na ręczniku papierowym. Mąkę przesiej z proszkiem i solą.
Do masy kakaowej wbij jajka i zmiksuj. Dodawaj mąkę i miksuj, aż uzyskasz gładką masę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Owoce posyp wymieszaną mąką pszenną i ziemniaczaną. Delikatnie wymieszaj i wsyp do ciasta.
Ciasto wylej do formy i piecz ok. 50 minut w 170oC.
Czekoladę rozpuść z masłem i cukrem. Polej wierzch ciasta. Udekoruj owocami, zanim polewa zastygnie.Źródło: Naj