Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa rolada"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Białka ubij z cukrem pudrem (łyżkę cukru odłóż). Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8 min w temp. 200°C. Zmniejsz temperaturę do 150°C. Piecz 10 min.
Ubij śmietanę. Bezę zdejmij z blachy, oderwij papier. Rozłóż na niej śmietanę, posyp owocami. Ciasto zwiń. Włóż roladę na pół godziny do lodówki. Posyp resztą cukru pudru.
Porcje 10. 40 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 242 kcal
<strong>Przepis przysłała Alicja Litwin z Oseredka</strong>Źródło: Bella Relaks