Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowe tiramisu"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Rabarbar oczyść, umyj, pokrój na kawałki. Jabłko umyj, oczyść, potnij na cienkie cząstki, włóż do garnka. Dodaj rabarbar, 150 ml soku jabłkowego, 8 łyżek cukru i cukier waniliowy. Gotuj 4–5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 4 łyżkami soku.
Wlej do jabłek z rabarbarem. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Pomarańczę sparz, wytrzyj, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę namocz. Śmietanę wymieszaj z twarogiem, resztą cukru i skórką z pomarańczy. Spęczniałą żelatynę rozpuść podgrzewając, połącz z kremem śmietanowo-twarogowym.
W formie ułóż połowę ciastek. Skrop je połową soku pomarańczowego i posmaruj połową kremu. Przykryj masą owocową i pozostałymi ciastkami. Skrop resztą soku, posmaruj resztą kremu. Schładzaj 2 godz. Posyp pistacjami.
Krem możesz wzbogacić wiórkami kokosowymi. ok. 3 godz. 1 porcja zawiera ok. 320 kcal. Ok. 2,50 zł za porcję.Źródło: Tina