Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wciąż miksując dodawaj po żółtku. Na koniec dodaj obie mąki i pistacje, wy- mieszaj. Piecz ok. 30 min w temperaturze 180°C. 3 łyżki żelatyny rozpuść w małej ilości wrzątku. Brzoskwinie oraz 40 dag malin osobno rozdrobnij na mus.
Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, podziel na dwie części. Do jednej dodaj mus z brzoskwiń i połowę żelatyny, zmiksuj. Wylej na biszkopt. Wstaw do lodówki. Do drugiej dodaj mus malinowy i resztę żelatyny, zmiksuj. Wylej na mus brzoskwiniowy, schłodź.
40 dag malin zagotuj z cukrem i przetrzyj przez sitko. Pozostałą żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Gdy przestygnie, wymieszaj z musem. 200 ml śmietanki ubij na sztywno. Dodaj mus, delikatnie wymieszaj. Przelej do tortownicy. Schłodź. Boki ciasta oraz wierzch udekoruj ubitą śmietanką i malinami.
60 minut. Porcja: 280 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie