Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto takie jak lubimy bez pieczenia, nie użyłam ani grama cukru, zastąpiłam go innymi produktami. Ciasto jest z masą śmietanową, owocami na spodzie z ryżu preparowanego
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
1. Składniki na spód przekładamy do rondelka: czekolady, miód, nutelle, masło, śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia, następnie łączymy z ryżem i wylewamy na dno tortownicy 24cm x 24 cm. Chłodzimy 10 minut w lodówce
2. Kiedy ryż już stężeje smarujemy masą kajmakową a galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia
3. Następnie robimy masę, śmietany razem ze śnieżką ubijamy mikserem, dodajemy galaretki 4. Masę dzielimy na trzy części, jedną część wylewamy na masę kajmakową, układamy kiwi pokrojone w plasterki, potem wylewamy drugą część masy i układamy cząstki mandarynek i przykrywamy ostatnią częścią masy
5. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ciasta 6. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny 7. Smacznego