Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, słodkie, czekoladowe ciastka, dobre do mleka, wychodzi ok. 25 ciastek
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Składniki
Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę.
Dodajemy jajko i dobrze ubijamy.
Po trochu dodajemy mąkę, sodę, sól, cynamon, kakao, cały czas ucierając.
Wsypujemy płatki owsiane, czekoladę pokrojoną na małe kawałki, rodzynki.
Składniki łączymy łyżką.
Z ciasta lepimy małe kulki o średnicy na oko 4-4,5 cm.
Układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce w sporych odstępach, aby ciastka nie skleiły się podczas pieczenia.
Pieczemy w temp. 200 stopni ok. 10-14 min. Brzegi ciastek mają się zarumienić.
POLECAM: Bardzo fajnie smakują do mleka.
KALORIE: Jedno ciasteczko to ok. 130 kcal. Z podanych składników wyszło mi 25 ciastek.