Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski
I w poprzek paski około 3 cm.
Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi
Zlepić 2 boki
I zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko roztrzepać widelcem,
Smarować paluszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika.
Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.