Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
Ryż opłucz na sitku pod bieżącą wodą, przesyp do garnka. Zalej go posolonym wrzątkiem. Ugotuj na sypko, odcedź, osącz i odłóż do wystudzenia. Papryki umyj, wytnij środki z pestkami. Strąki oczyść z białych błonek.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj ryż, jajko, musztardę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrób. Strąki papryk napełnij farszem. Ułóż w garnku. Podlej 2 szkl. wody. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 35 minut.
Koperek posiekaj. Sos z duszenia papryk wymieszaj z koncentratem. Przypraw. Gotuj 5 minut. Nałóż na talerze, posyp koperkiem.Źródło: Tina