Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziane kaszą kuskus"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 93
Składniki
Papryki umyj i przekrój wzdłuż na pół, usuń pesteczki. Kuskus zalej gorącym bulionem (według instrukcji na opakowaniu). Dolej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj odsączone, pokrojone suszone pomidory i pomidor surowy.
Na patelni na oleju podsmaż posiekane cebulki i czosnek. Dodaj do kaszy kuskus i wymieszaj. Dopraw farsz solą, pieprzem, oregano, i napełnij nim przekrojone, skropione olejem papryki.
Nadziane warzywa ułóż na blaszce lub w brytfance natłuszczonej olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (termoobieg). Piecz ok. 20 minut. Po 10 minutach pieczenia posyp startym parmezanem i piecz kolejne 10 minut.Źródło: Świat kobiety