Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych, którzy nie potrafią piec - przepis jak znalazł
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Śmietanę wymieszać z roztrzepanymi jajami i żółtkami, mieszając wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie gęsty twaróg, po czym odcedzic i wystudzić go. Masło utrzeć z cukrem pudrem, połączyc z twarogiem, dobrze zmiksować. Dodać posiekane bakalie i wymieszać. Podzielić masę na 2 częsci. Jedną wymieszać z kakao i równą warstwą wyłożyć do niedużej salaterki. następnie wyłożyć pozostałą masę, wyrównać. Wierzch udekorować owocami, zalać tężejącą galaretką, przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu. Wstawić co najmniej na kilka godzin do lodówki.