Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to tak naprawdę ogromna beza z dodatkami, więc niby nic, ale jak smakuje... ;)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Białka ubić na sztywno, stale miksując dodawać cukier. Następnie dodać ocet i mąkę, zmiksować. Na papierze narysować okrąg o śr. 24 cm, wyłożyć ciasto, ale w taki sposób, by powstała nam "dolina" :)
Pieczemy w nagrzanym do 120 stopni piekarniku przez 30 min, a następnie zmniejszamy temp. do 100 stopni i suszymy przez 120 min. Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek i zmiksować. W "dolinę" przełożyć masę serową.
Wierzch posypać owocami granatu. Smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu :) Smacznego!