Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta drożdżowe , lecz odkąd zmieniłam swoje nawyki żywieniowe – bo ciężko to w sumie nazwać dietą , zaczęłam ograniczać słodkie do minimum. Lecz od czasu do czasu można zgrzeszyć zwłaszcza , że wraz moimi Mężczyznami śmigamy na rowerku. Zamiast normalnej mąki pszennej użyłam mąkę pełnoziarnistą – dzięki temu ciasto ma wspaniały smak. A do tego jeszcze truskawki….i kruszonka…
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 765
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 765
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 59
Składniki
1. Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj ze sobą, wstaw do lodówki 2. Ciasto: Drożdże rozkrusz do miski. Dodaj resztę składników. Zamieszaj 3 razy drewnianą łyżką.(składniki nie mają być połączone!) Przykryj ścierką, odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę 3. Ciasto wymieszaj delikatnie za pomocą miksera z łopatkami.
4. Keksówkę wysmaruj olejem i posyp bułką tartą. Wylej ciasto. Ułóż truskawki i całość posyp kruszonką 5. Ciasto piecz ok 60 min 180 st ( góra-dół)