Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadłam na genialny pomysł aby powstało nowe ciasto . Sprawdzone przepisy są super , smaczne,tradycyjne,ale przyszedł czas na coś nowego , świeżego z nutą słodkości i kwaskowości . Jeśli jesteś ciekawa/y co tym razem wpadło mi do głowy zapraszam dalej .
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 314
Składniki
Herbatniki kruszymy na drobne kawałki . Dodajemy rozpuszczoną , przestudzoną margarynę oraz dżem. Mieszamy tak aby herbatniki zaczęły się łączyć.Otrzymaną masą wykładamy dno tortownicy,ugniatając herbatniki.Na herbatniki układamy owoce.Jeśli są one z puszki należy je odsączyć. Galaretki rozpuszczamy w dwóch osobnych naczyniach . Rozpuszczamy je w połowie wody. Każdy litr jogurtu przekładamy do osobnych misek .Kiedy galaretki zaczną tężeć należy je dodać do jogurtów , jednak przed tym należy za pomocą miksera przemieszać jogurt aby utworzyły się bąbelki . Dodajemy galaretkę , oraz do każdego jogurtu 1 łyżkę suchej żelatyny . Dokładnie zmiksować. Jeżeli masą jest dla nas zbyt kwaśna dodajemy cukier puder . Naczynia z jogurtami i galaretkami wstawiamy do lodówki.Kiedy zaczną tężeć przekładamy na herbatniki .Na wierzchu dekorujemy ulubionymi owocami. Całość wstawiamy do lodówki aby całość dobrze stężała.