Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka owocowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Jagody i porzeczki przebrać, oczyścić, umyć, osuszyć. 1/3 jagód odłożyć, resztę dokładnie zmiksować.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Rozpuścić żelatynę w odrobinie gorącej wody. Wymieszać z ubitą śmietaną. Odłożyć 1/3 masy, resztę wymieszać z jagodami zmiksowanymi i całymi.
Masę jagodową przełożyć do długiej foremki wyłożonej folią spożywczą, łyżką uformować rowek. Włożyć do lodówki.
Resztę masy śmietanowej wymieszać z porzeczkami, przykryć nią masę jagodową. Biszkopty pokruszyć i wyłożyć nimi wierzch ciasta, lekko docisnąć i wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki.
Deser można przygotować w pucharku. Ustaw go na boku, nałóż jedną masę i schłodź ją w tej pozycji. Drugą masę nałóż już „normalnie”.Źródło: Twoje Imperium