Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń bankietowa z kaszy jaglanej"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i marchew zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wędlinę pokrój w paski, paprykę w kostkę, a natkę posiekaj.
Jajka zmiksuj z masłem, połącz z ostudzoną kaszą oraz resztą przygotowanych składników. Dopraw solą i pieprzem.
Przełóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około pół godziny.Źródło: Super TV