Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-11-2023
Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa to rewelacyjna wędlina i przekąska, na niedzielny obiad lub święta. Można podać ją do kanapek lub polaną ulubionym sosem. Zrobienie taj rolady nie wymaga specjalnych umiejętności, jest łatwa do zrobienia i bardzo atrakcyjna w wyglądzie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 821
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 125
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 821
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 125
Składniki
Do miski przełożyć mielone mięso i dodać do niego pokrojoną drobno cebulę i por. Całość doprawić przyprawami, w podanych proporcjach lub do smaku. Dodać jajko, starty czosnek, bulkę tartą i wodę. Całość bardzo dobrze ze sobą wymieszać.
Umyty i wysuszony boczek rozbić lekko młotkiem do mięsa Boczek natrzeć solą i przyprawą do żeberek. Na tak przygotowanym boczku rozłożyć równomiernie przygotowany wcześniej farsz.
Następnie zawinąć w ścisłą roladę i związać ciasno sznurkiem spożywczym. Posypać z wierzchu przyprawą do żeberek. Boczek obsmażyć na gorącym oleju, z każdej strony, włożyć do woreczka spożywczego. Zamknięty woreczek włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st. C przez półtorej godziny.
Upieczony boczek wyjąć z piekarnika i od razu wyjąć go z worka. Boczek najlepiej się kroi po wystudzeniu. Smacznego!