Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pierożki z grochem"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 352
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1106
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 352
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1106
Składniki
Groch namocz na noc. Do garnka wlej bulion, dodaj przecedzony groch i gotuj do miękkości. Zostaw do wystygnięcia.
Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir zetrzyj na tarce. Posiekaną cebulę zrumień na maśle. Do grochu dodaj cebulę, imbir, czosnek i natkę. Wbij jajko, dosyp bułkę tartą. Wyrób i formuj kulki farszu.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty i lep trójkątne pierożki. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w 200°C przez 25-30 min, aż będą rumiane.Źródło: Takie jest życie