Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13151
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13151
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj cukier puder, kakao oraz przyprawę do piernika. Miód i masło przełóż do garnka, podgrzewaj, aż się stopią. Odstaw do przestudzenia. Następnie wlej do sypkich składników. Wbij jajka. Sodę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Wlej do miseczki.
Wszystkie wymieszaj, a zagniatanie ciasta powierz dziecku. Przy twojej niewielkiej pomocy już przedszkolak poradzi sobie z tym zadaniem. Gotowe ciasto włóż do miseczki, szczelnie przykryj folią i odstaw je w chłodne miejsce na 8 godzin, a jeszcze lepiej na noc.
Piernikowe ciasto podziel na niewielkie porcje, aby maluch łatwiej rozwałkował je na cienkie placki. Potem wytnijcie foremkami ciastka. Piecz je 15–17 minut w 180 st. Udekoruj lukrem.Źródło: Tina