Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki świąteczne- dekorujmy do woli takie pierniczki, super na Święta!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Cukier ucieramy pałką wraz z margaryną, następnie wbić jajka i żółtko i dalej ucierać aż do białości. Na stolnicę dajemy miód, sodę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i mąkę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na ok. 4 mm i wycinamy foremkami ciasteczka. Układamy je na wysmarowaną blaszkę i pieczmy około 15 min w 160 stopniach.