Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urok świąt to wspólne spędzanie czasu. Cudownie się go spędza podczas chociażby robienia pierniczków!
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiałam. Dodałam masło, jajko, cukier puder, miód, przyprawę do piernika. Zagniotłam ciasto i rozwałkowałam na grubość 2-3 mm. Wycinałam pierniczki i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach przez 8-10 minut.
Kilka pierniczków udekorowałam lukrem. Uwierciłam cukier puder z sokiem cytryny i gorącą wodą. Posmarowałam i odstawiłam do ostygnięcia. * podczas wałkowania podsypywałam ciasto mąką