Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste pierniczki na Walentynki
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 928
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22373
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 928
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22373
Składniki
Wykonanie: Drożdże roztrzepać w ciepłym mleku z 1 łyżką mąki i cukru. Odstawić do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie z mąki, rozczynu, jajek, roztopionego masła, miodu, naparu z kawy i przyprawy do piernika zarobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy, wykrawać serduszka foremką i odłożyć ponownie na chwilę do podrośnięcia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni przez 25 minut.