Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 200
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 200
Składniki
Miód wraz z cukrem i masłem doprowadziłem do wrzenia. Zdjąłem z ognia by ostygło. Dosypałem mąkę ,dodałem jajko i żółtka ,przyprawę do piernika ,wyrobiłem na jednolitą masę. Następnie wlałem sodę rozpuszczoną w mleku ,dodałem skórkę pomarańczową oraz pokrojone orzechy. Ponownie wyrobiłem i odstawiłem w chłodne miejsce na dzień w szklanym naczyniu. Następnie ciasto włożyłem do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką (średnia keksówka). Piekłem godzinę w temp 180 stopni C. Kiedy piernik ostygł ,przekroiłem go wzdłuż dwa razy ,warstwy posmarowałem powidłami śliwkowymi. Najlepiej smakuje po 3-4 dniach.