Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty,szybki i zawsze sie udaje
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 272
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 272
Składniki
Ucieram maslo z cukrem i miodem robotem elektrycznym.Dodaje po koleji jajka dalej ucierajac.Nastepnie make wymieszana z proszkiem do pieczenia ,kakao, przyprawami na przemian z mlekiem.Na koncu dodaje orzechy albo migdaly.Ciasto nakladam do foremki posmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta.Pieke 40 min. w piekarniku 200°C(albo termoobieg 170°C)Upieczony piernik posmarowalam rozpuszczona w kapieli wodnej czekolada.Mozna go przelozyc powidlami.