Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i aromatyczny piernik, doskonały na święta bądź do kawy.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną wraz z kakao i przyprawami korzennymi.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy dwa żółtka. Ucierając dodajemy również miód wraz z jedną łyżeczką zimnej wody i śmietaną.
Następnie dodajemy suche składniki po czym ucierając doprowadzamy do uzyskania gładkiej masy. Z dwóch białek ubijamy pianę po czym dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do wcześniej wysmarowanej tłuszczem formy i wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez 60 minut.