Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik czekoladowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12731
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12731
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, miodem i żółtkami. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Do gładkiej masy wsyp przyprawę piernikową, posiekane orzechy oraz skórkę pomarańczową. Na koniec wlej rum i dodaj pianę z białek.
Przełóż całość do natłuszczonej formy, posypanej bułką tartą. Piecz 70 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
W rondelku rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z rumem.
Udekoruj cisto polewą i innymi ozdobami.Źródło: Kurier TV