Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernik drożdżowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Ciasto: cukier utrzyj z drożdżami. Dodaj utarte żółtka, olej, miód, mąkę wymieszaną z sodą, przyprawę do piernika i ubitą pianę z białek.
Wyrób. Ciasto podziel na 3 części. Placki piecz 12-15 min w 170°C. Ew. upiecz jeden placek i przekrój na trzy.
Krem: szklankę mleka i cukry zagotuj. Wlej resztę mleka wymieszaną z mąkami i żółtkami. Ugotuj, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń.
Jeden placek posmaruj powidłami, ułóż drugi placek. Rozsmaruj krem, ułóż trzeci placek. Udekoruj polewą.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie