Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 69
Składniki
W niedużym rondlu zagotowujemy miód i cukier. Dodajemy masło, przyprawę do piernika, , kakao, mieszamy i studzimy.
Masę przekładamy do miski, dodajemy po kolei mleko, żółtka, mąkę i sodę.Dodajemy bakalie..Białka ubijamy i na koniec delikatnie mieszamy z masą.
Ciasto przekładamy do foremki / 24X30 /. Pieczemy ok. 50 min. w temp.180*C Wczesniej sprawdzamy , czy ciasto jest upieczone. Studzimy i dekorujemy, polewa czekoladową , lukrem , cukrem pudrem.Mozna też przeciąć piernik i przełożyć powidłami śliwkowymi.