Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik przekładany dżemem porzeczkowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Miód, masło, cukier, skórkę z cytryny i przyprawę do piernika doprowadź do wrzenia (nie gotuj dłużej).
Gdy masa wystygnie, dodaj rum, sok z cytryny, jajka, rozpuszczoną w mleku sodę oraz mąkę. połącz.
Schłodzone ciasto wlej do tortownicy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Po godzinie pieczenia wyciągnij z piecyka i przekrój wzdłuż na 2 części.
Przełóż je dżemem porzeczkowym, złóż i zalej ciepłą polewą czekoladową.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV