Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto w sam raz do popołudniowej kawki
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 229
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 229
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po 1 żółtku, ucierać. Dodawać porcjami miód, mąkę wymieszaną z kakao, przyprawą do piernika i sodą. Dodać śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z ciastem. Całość wyłożyć do formy. Piec około 1 godzinę w temperaturze 165 stopni, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować powidłami i przykryć druga połową. Z czekolady, masła i mleka zagotować polewę. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto.