Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik sułtański"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 144
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 148
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 144
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 148
Składniki
ciasta (oprócz polewy) zmiksować na gładką masę, odstawić na dobę do lodówki. Zimne ciasto podzielić na cztery części, każdą piec oddzielnie w podłużnej blasze ok. 45 minut w temperaturze 180°C.
Mleko zagotować w rondlu, dosypać cukier i kaszę, gotować do zgęstnienia.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, do- dając porcjami ugotowaną i schłodzoną kaszę mannę. Gotowy krem skropić aromatem waniliowym i delikatnie wymieszać z drobno posiekanymi bakaliami.
Wystudzone placki piernika przekładać na przemian kremem i powidłami. Każdą warstwę mocno docisnąć. Wierzch udekorować polewą czekoladową. Ciasto podawać mocno schłodzone.
ok. 100 minut.Źródło: Twoje Imperium