Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania piernik. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny. Piernik jest aromatyczny i wilgotny, bardzo długo pozostaje świeży, a z każdym dniem jest lepszy.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Orzechy posiekać. Jajka połączyć z kefirem, miodem oraz olejem. Do miski dodać mąkę, cukier, kakao, sodę oraz przyprawę do pienika. Zmiksować do połączenia składników, dodać orzechy i żurawinę, wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Piec 50-60 minut, do suchego patyczka. Wystudzić.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą. Można udekorować ozdobami cukrowymi.