Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekko wilgotny świąteczny piernik, ze słodkim dżemem i kwaśną cytryną
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 31
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 31
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę przesiewamy. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, następnie dodajemy jajko, mleko i olej - mieszamy łyżką. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok 20-30 minut. Gdy piernik ostygnie, przekrawamy go na dwie części i smarujemy dżemem. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej i łyżką polewamy piernik. Na koniec dodajemy kandyzowaną skórkę z cytryny.