Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie smakuje i idealnie nadaje się na imprezy ze znajomymi :)
Polecam.
Odsłon: 136
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 134
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17073
Polecam.
Odsłon: 136
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 134
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17073
Składniki
Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i poczekać aż ostygnie. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Można upiec 3 placki osobno żeby przełożyć je kremem. Nie trzeba wtedy ciąć ciasta :)
PRZEPIS NA KREM Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.
Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową. Dla smaku można jeszcze posypać ciasto startą gorzką czekoladą