Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko, nawet bez użycia miksera. Efekt? Rewelacyjny!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 218
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 491
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 218
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 491
Składniki
Masło stopić, dodać przecier jabłkowy i cukier, połączyć. Następnie dodać mąkę z sodą, kakao i przyprawy oraz skórkę pomarańczową. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia (jeśli mamy sylikonową wystarczy wysmarować ją tłuszczem). Przełożyć ciasto, piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Gdyby ciasto za bardzo przypiekało się z góry, przykryć folią aluminiową. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.