Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z suszonymi śliwkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Cukier, margarynę, miód, kakao i mleko rozpuść w rondelku. Wsyp przyprawę do piernika i kawę, wymieszaj. Ostudź.
Dodaj powidła, mąkę wymieszaną z sodą i żółtka. Wyrób. Białka ubij, dodaj do ciasta, wsyp pokrojone śliwki, wymieszaj.
Ciasto wlej do formy keksowej. Piecz 45-50 min w 175°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie