Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu piernik z dodatkiem czerwonego wina Idealnym na świąteczny stół .
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9678
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 535
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9678
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 535
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę podgrzewamy i mieszamy do połączenia. Zostawiamy do ostygnięcia.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek i wino . Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do keksówki o wymiarach 15 x 30 pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę pokrusz dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia. Piernik polej polewą i posyp ozdobnymi cukierkami.