Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pierniki ,można je przygotować przed samymi świętami Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i po dwunastu godzinach pieczemy Zachowują bardzo długo świeżość i są przepyszne .
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Składniki
Masło,miód, cukier rozpuścić w garnku dodać mąkę ,cynamon, przyprawy do piernika ciągle mieszając. Amoniak rozpuścić w zimnym naparze z kawy (naparu pół szklanki ) Gdy ciasto przestygnie (zrobi się letnie )wbijamy całe jajka ,i dodajemy rozpuszczony amoniak i ciasto wyrabiamy tak długo jak będzie odchodzić od miski i nie będzie grudek .Zostawiamy w misce na 12 godzin a następnie zabieramy się do wypieków .Dekorujemy czekoladą lub lukrujemy ,można ozdobić gotowymi pisakami ,według uznania . Smacznego ......